Affiliate Marketing Norge

affiliate marketing norge

I denne guiden om affiliate markedsføring i Norge får du pålitelig informasjon om hva affiliate markedsføring er, hvordan du enkelt kan komme i gang, og hvilke programmer som er tilgjengelige. Vi har samlet nøkkelinformasjon fra våre konkurrenter og tilbyr deg en kortere, mer unik og spesifikk versjon for å gi deg det du leter etter raskere!

6 Norske Affiliate Marketing Programmer:

 1. Adtraction
 2. Adservice
 3. Tradetracker
 4. Orion Media
 5. Targetcircle
 6. Tradedoubler

Hva er affiliate marketing ?

Affiliate markedsføring går ut på å promotere andres produkter eller tjenester og få betalt for hver kunde du skaffer dem. Du blir en mellommann som hjelper kundene med å finne riktige produkter og tjenester samtidig som du hjelper bedriftene med å få flere kunder. For å spore

Les også vår guide til digital markedføring her.

Er Affiliate Marketing Lovlig i Norge

Affiliate marketing er lovlig i Norge. Det er en anerkjent forretningsmodell der du blir en partner og promotør for andres produkter eller tjenester mot en provisjon for hver kunde du skaffer.

Hvordan starte med affiliate marketing

Du kan starte med å lese gode guides som denne så får du mye bakgrunninformasjon og topp programmer som kan være interrresante for det du vil selge.

Kan Man Starte Gratis?

Ja, det er mulig å komme i gang med affiliate marketing uten å betale noe. Det er ingen direkte kostnader for å melde seg inn i affiliate-programmer. Du kan bygge opp din kanal organisk, for eksempel gjennom sosiale medier eller en egen nettside, uten å bruke penger på annonsering. Imidlertid kan noen velge å investere i markedsføring for å øke sin synlighet og inntjening.

Deretter finner du gode relevante affiliate programmer som er av interesse for deg og prøver å registrere deg via dere affiliate plattformer. Dette funker osm regel veldig enkelt da alle store bedrifter driver no med affiliate marketing av sine produkter. Så det er ofte kun et par klikks på et skjema så er du registrert.

Hvordan fungerer affiliate markedsføring i praksis?


La oss ta et eksempel: Du har en populær profil i sosiale medier eller en nettside der mange er opptatt av mote. Du kan anbefale klokker fra en nettbutikk som har et affiliate-program.

Hvis noen kjøper en klokke til 5000 kroner via din lenke og provisjonen er 10 %, tjener du 500 kroner. Hvis 20 personer gjør det samme, har du plutselig tjent 10.000 kroner. Fordelen er at sporingen gjelder hele nettbutikken, uavhengig av hva kunden kjøper.

Hva med Network Marketing

network marketing norge

Network Marketing, også kjent som multi-level marketing (MLM), er en annen type forretningsmodell som involverer direktesalg av produkter eller tjenester til kunder.

Distributører i nettverksmarkedsføring bygger sitt eget team av salgsrepresentanter (downline) og tjener provisjon både på salg av produkter og på salg generert av medlemmer i deres nedlinje.

Nettverksmarkedsføring er også lovlig i Norge, men det har vært kontroverser rundt noen selskapers driftsmodeller. Det er viktig å undersøke grundig før man involverer seg i et nettverksmarkedsføringsselskap for å sikre at det er en pålitelig og bærekraftig virksomhet.

Hvilke kanaler kan du bruke for å promotere affiliate tilbud?

Du kan bruke alle nettstedene der du har et publikum til å promotere affiliate tilbud og tjene penger. Enten det er en blogg, sosiale medier, YouTube eller nyhetsbrev på e-post.

Det viktigste er å få publikumet ditt til å klikke på annonselenken. For eksempel kan du integrere lenken naturlig i en bloggartikkel, ha den i sosiale medier-biografien din eller lenke fra YouTube-videoene dine.

Hva slags produkter og tjenester kan du promotere som affiliate?


Mulighetene er store, så lenge selskapet har et affiliate-program. Du kan promotere populære produkter fra nettbutikker til kredittkortselskaper, strømleverandører, mobilselskaper, strømmetjenester, treningssentre, investeringsplattformer, software og mye mer. Det finnes affiliate programmer i de fleste bransjer.

Fordeler
 • Du tjener penger uten å ha egne produkter og slipper kundeservice.
 • Affiliate marketing er billig å starte med og gir deg fleksibilitet.
 • Det kan gi passive inntekter på sikt.
Ulemper
 • Du trenger et stort publikum for å tjene mye.
 • Annonsering kan være kostbart og vanskelig å få lønnsomt.
 • Affiliate-programmer kan avsluttes eller justeres med kort varsel.

Hvem passer affiliate marketing for?


Affiliate marketing passer for de som vil bygge opp en ekstra inntekt over tid og har tålmodighet. Du må tilby verdi til publikumet ditt og forstå hvilke tilbud som passer dem. God forretningssans og tallforståelse er også en fordel.

Hvem passer ikke affiliate marketing for?

Hvis du ønsker å tjene mye penger raskt, er det mer effektive metoder enn affiliate marketing som krever annonsering og investeringer. Affiliate marketing tar tid å bygge opp, så det er ikke en rask løsning.

Hvordan komme i gang med affiliate marketing?

 1. Registrer deg hos et affiliate-nettverk eller direkte hos selskapet du vil promotere.
 2. Søk om tillatelse til de spesifikke programmene du ønsker.
 3. Få din unike sporingslenke for å dele med publikumet ditt.
 4. Bygg opp en kanal med følgere eller besøkende.
 5. Tjen penger når kunder gjennomfører kjøp via din lenke.

Hvor mye kan man tjene som affiliate?


Inntektene kan variere fra noen hundrelapper til millioner av kroner, avhengig av publikumets størrelse og relevansen mellom tilbudene og ditt publikum. Provisjonen varierer også blant annonsørene.

Hvor finner jeg Norske affiliate programmer?


Det finnes flere affiliate-nettverk i Norge som tilbyr programmer fra ulike selskaper. Noen av de største nettverkene er Adservice, Tradetracker, Orion Media, Targetcircle, og Tradedoubler.

Regnskap og skatt for affiliate marketing i Norge

Du kan tjene en del penger som privatperson før du trenger å starte firma og føre grundig regnskap. Når inntekten blir betydelig, bør du vurdere enkeltpersonsforetak og ta i bruk et regnskapsprogram. Husk å sette av riktig prosentandel til skatt.

Oppsummering

Affiliate marketing akkurat som dropshipping er en solid forretningsmodell i Norge som kan gi deg gode inntekter over tid. Det krever tålmodighet og hardt arbeid for å bygge opp en vellykket kanal, men når du først lykkes, kan det bli en lukrativ inntektskilde. Utforsk ulike kanaler og tilbud, og finn din vei til suksess som affiliate-markedsfører.

Offisiell Community

Har du Spørsmål eller trenger hjelp? Bli med i vår nye Facebook-gruppe!

Du kan gjerne poste spørsmål relatert til dropshipping og online markedsføring, vi svarer gratis!

Similar Posts