Hvordan starte nettbutikk: Steg for steg guide 2024

hvordan-starte-nettbutikk

Mange drømmer om friheten med å jobbe hjemmefra og ha mer tid til seg selv. Med voksende online muligheter kan mange få drømmene sine oppfylt. E-commerce er på sitt høyeste nivå når det gjelder interesse. Det forventes at den globale inntekten er på $5.4 trillion i 2022. Bare tenk på denne veksten!

Trenden er der og mange er interessert i å gripe sjansen nå.

I dette innlegget vil vi lære deg hvordan starte nettbutikk men også utforske fordeler og ulemper med denne type business. Vi skal også uttale oss om ulike netthandelsplattformer som Shopify store. Dette er eksperttips etter mange år med bruk av disse. 

Uansett om du ønsker å utvide din nåværende butikk eller om du starter fra scratch. Vi går gjennom alt som trengs å vite for å starte en nettbutikk. 

Nettbutikkløsning for netthandel

hvordan starte nettbutikk

Netthandel omfatter en enorm liste av temaer rundt varer og firmaer som selger ting online. De fleste gjør et enkelt søk når de skal finne et ønsket produkt, for alt er kun et klikk unna. Alt som kjøpes og selges på nett er sett på som netthandel. 

Vi har samlet alt det nødvendige for din netthandeloppstart. Hos oss finner du dropshipping-kurs, beste plattformer for e-commerce og mange nyttige artikler om dropshipping i Norge

Steg for Steg Guide på hvordan lage Nettbutikk 

Lurer du på hvordan starte egen nettbutikk? 

Det å lage en nettbutikk er ganske enkelt. Du velger platformen, produkter, strategi og deretter er det bare å markedsføre og optimalisere salget. Hvert av disse stegene er viktig og trenger grundig forståelse av ulike aspekter ved online business. Men alt i alt er dette noe hvem som helst kan begynne med og lykkes med.  

Nettbutikker kan variere masse fra små private nettsider med lite eller ingen markedsføringsstrategi, til enorme verdenskjente nettbutikker som Amazon eller Ebay. Tenk på størrelsen på det du skal selge og velg deretter den beste dropshipping plattformer

Det enkleste er ofte det beste. Så start med å finne et produkt som du brenner for.

lage nettbutikk

Hvordan velge riktige produkter til din netthandel butikk

For å velge de riktige produktene bør du gjøre en grundig analyse av markedet. Du kan bruke mange gratis verktøy som kan hjelpe deg å finne det perfekte produktet som du brenner for. Verktøy som Google Trending, Semrush eller hvilke som helst andre keyword-verktøy kan hjelpe deg i denne prosessen.

Det er en fordel å finne stor etterspørsel etter det valgte produktet. Du ønsker å bruke minst mulig på markedsføring så det er bedre å selge noe folk ønsker å kjøpe selv. 

Er det dine produkter du selger?

Om du er eieren av produktet må du ta deg av sendingen og emballasjen i tillegg. Da må du velge en god sendingoperatør som PostNord eller DHL. Dette slipper du om du kun videreselger produkter på vegne av andre. Du kan forhandle avtaler som du selv ønsker, og kun velge leverandører som du synes er best.

Bygg din e-commerce butikk selv

Bygg din e-commerce butikk selv

Vi har gått gjennom det grunnleggende med hvordan starte nettbutikk. Det er kun en ting å nevne for å hjelpe enda mer med beslutningen om oppstart av nettbutikk. 

Det å starte en ecommerce butikk kan være one-man-show

Du trenger ikke å ansatte noen, du kan finne alt på nettet. Det er selvfølgelig en fordel å få profesjonell hjelp, men ikke alle har råd til det. Det kan ta mer tid, men det er en god investering i din fremtidig virksomhet. 

Når du har platformen din på plass er det bare å starte! Test ut ulike temaer som passer til din hjemmeside. Se hva som funker og velg en template hvis du vil gjøre det enkelt. Hvis du ikke finner noe som passer kan du bygge hver landingsside fra scratch. 

Tenk over nettsidestrukturen som du skal ha. Hvor mange landingssider vil du gå live med, hvordan jobber du med subfolder og subpages av nettsiden? Trenger du en blogg eller nyhetskanal for å dele informasjon med kundene dine? Det finnes mange spørsmål du må svare på for å ha den beste starten. Slipp å gjør endringer etter at siden er live, det lønner seg å bruke ekstra tid

Hvordan lykkes med netthandel

For å lykkes med netthandel må du ha en god forretningsplan og en brukervennlig og fusnkjonell nettbutikk. Gå gjennom en sjekkliste og bruk alle stegene riktig. Vi garanterer at du vil lykkes med din strategi om du gjør en grundig analyse av markedet og produkter.

Hvor mye egenkapital er nødvendig?

Nettbutikker har stort sett 3 hovedområder som generer kostnader, disse er:

  • Kostnader knyttet til det tekniske. (Teknisk vedlikehold varierer mye avhengig av hvor mye trafikk og salg nettsiden din genererer.
  • Det andre kan være kostnader knyttet til markedet du etablerer deg i 
  • Til slutt er det løpende kostnader som også varierer i henhold til hvordan du ønsker å operere. For eksempel at du vokser så mye at du trenger ekstern hjelp til nettbutikken din.

Som du ser, det å drive en nettbutikk kan koste alt fra null kroner til mange tusen kroner. Det store spørsmålet er hva slags løsning du ønsker å ha og hvor avansert butikken skal operere. Hva slags varer du selger kan også ha en betydning for hvor mange funksjoner du trenger i ditt oppsett.  Du kan bygge mye på egenhånd, det finnes guider som denne som tar deg trinn for trinn på hvordan du kan starte opp online butikkreisen. 

Etablering av teknisk plattform er et av trinnene du trenger og som sagt finnes det flere gode systemleverandører på markedet. Shopify er den største og mest kjente e-commerce plattformen på nett. Denne er uten tvil en god leverandør av en god programløsning for netthandel. 

I Norge er det leverandører som mystore.no, Shop123 eller 24Nettbutikk for å nevne et par. Dette skal du enten betale for månedlig eller årlig. Husk at alle systemer er ulike, men alle har den basisstrukturen som du trenger. Det er viktig å sette seg inn i hver og en for å finne hvilken som passer best for deg. Du kan undersøke ting som lastetidløsninger, hvor oversiktlig programmet er og hva slags plugins du kan velge mellom. Hurtighet på siden er super viktig for Google og dine kunder, dette er en stor faktor på det tekniske rundt hjemmesiden din.  Hvis det er mulig, prøv ut testperioder dersom systemleverandøren tilbyr det.

Når du setter opp en nettbutikk trenger du en netthandelsplattform. Shopify er en av de mest populære netthandelsplattformer som er nødvendig for å bygge en nettbutikk online.  

En sjekkliste for å starte Shopify E-commerce butikk:

  1. Finn ut alt du trenger å vite om lover og regler når det gjelder ditt marked.
  2. Velg din markedsføringsstrategi
  3. Les alt om Shopify software
  4. Finn ut hva slags prisplan du ønsker å ha
  5. Sett opp din nettbutikk

Vi har gått gjennom det grunnleggende for nettbutikk opprettelse nå kan du sjekke våre e-commerce kurs. Om du ser etter flere netthandelsplatformer samlet på et sted kan du sjekke vår oversikt med beste e-handelsplatformer på nett.

Offisiell Community

Har du Spørsmål eller trenger hjelp? Bli med i vår nye Facebook-gruppe!

Du kan gjerne poste spørsmål relatert til dropshipping og online markedsføring, vi svarer gratis!

Similar Posts