De beste Dropshipping og netthandelsplattformene i 2024

dropshipping-platforms

Har du en drøm om å starte egen nettbutikk eller å drive med dropshipping? Det kan fort føles overveldende å sette seg inn i alt du bør vite før du går i gang med et slikt prosjekt, blant annet hvilken netthandelsplatform du bør satse på. Med et flust av dropshipping platforms og netthandels løsninger tilgjengelig for bedrifter av alle størrelser, vil vi i denne artikkelen forsøke å hjelpe deg velge riktig plattform. Vi gir deg en enkel oversikt over de beste netthandelsplatformene og en gjennomgang av kostnader, samt fordeler og ulemper ved de ulike plattformene, slik at du slipper å bruke tid på det.

Beste Dropshipping Platformer i Norge for 2024

Best Valg

alidropship norge
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating

4.9 av 5 stjerner


 • Mest kjente platformen i verden
 • Flere funksjoner og integreringer
 • Ekspanderingsmuligheter

Best for nybegynnere

spoket norge
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating

4.6 av 5 stjerner


 • Super enkel oppsett
 • Bra for nybegynnere
 • Lag en nettside med template på få minutter

Best For Store butikker

salehoo norway
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating

4.3 av 5 stjerner


 • Store produkt-kataloger
 • Bra for store bedrifter
 • God service

De beste netthandelsplatformene

dropshipping platforms

I takt med en stadig økende trend av netthandel både i Norge og store deler av verden, dukker det opp nye dropshipping platforms. En stor del av grunnen til dette er fremveksten av dropshipping – en forretningsmodell som går ut på å drive en nettbutikk uten å måtte håndtere logistiske oppgaver som å drive et varelager. Dette gir betydelige fordeler som å redusere faste kostnader og å spare tid, og ikke minst at du kan starte opp virksomheten raskt og enkelt.

Det viktigste verktøyet når man driver med dropshipping i Norge er en god plattform for å drive salg over internett. Derfor ønsker vi å gi deg litt bedre innsikt i de beste plattformene for nettopp dette. I listen vår vil vi gå gjennom løsningene til Shopify, Wix eCommerce, BigCommerce og WooCommerce. Les videre for å få bedre innsikt i noen av de største tilbyderne av netthandelsplatformer.

Finn den beste netthandelsplatformen for deg

Det første du bør gjøre når du har bestemt deg for å starte å selge varer eller tjenester på nett er å undersøke hvilken plattform som vil fungere best for deg. Dette er en viktig avgjørelse å ta, da det i stor grad vil påvirke driften av virksomheten din. Uansett om du tar sikte på å drive en stor virksomhet eller det er et sideprosjekt, kan det koste deg dyrt å velge feil plattform. Derfor bør du tenke nøye gjennom hvilken type virksomhet du ønsker å drive og hvilket potensial den har, slik at du kan finne den plattformen som best mulig matcher dine behov. Men hvordan velger man riktig plattform i et hav av ulike muligheter? Her kommer en liste som gir deg oversikt over de beste dropshipping platforms i 2022, samt hvilke fordeler og ulemper de ulike plattformene har.

Shopify Dropshipping

shopify norge

Shopify er en komplett e-handelsplattform som lar deg opprette en egen netthandel og tilpasse den til ditt behov. Tjenesten er blant de mest kjente netthandelsplatformene i verden og tilbyr tjenester som markedsføring, betaling, shipping og kundebehandlingsverktøy. I tillegg lar den deg selge på flere steder, som internett, mobil, markedsplasser på nett, sosiale medier og i fysiske lokaler, samt pop-up butikker. Shopify brukes av virksomheter av alle størrelser i over 175 land.

Her er noen fordeler med Shopify:

 • Fleksibilitet: Shopify er fullstendig basert på skyløsninger, som vil si at du ikke trenger å tenke på å oppgradere eller vedlikeholde noen programvare. Dette gir deg muligheten til å drive virksomheten din fra hvor som helst så lenge du har internett, også fra din egen mobil.
 • Tilpasset: Du kan enkelt tilpasse din nettbutikk i Shopify til å passe din merkevare med ulike design funksjoner og maler, samt legge til ekstra funksjoner og tilknyttede apper. Du trenger dermed ingen utvikler-kunnskaper for å opprette nettbutikken, men dersom likevel du skulle ha behov for det er det også tilrettelagt for koding gjennom CSS, HTML og Liquid.
 • Stort utvalg apper: Tjenesten kan knyttes sammen med over 1200 apper som kan hjelpe deg å gjøre nettbutikken din bedre og mer effektiv, enten det gjelder regnskapsføring eller kundebehandling.
 • Eget domene: Plattformen lar deg bruke ditt eget domene gjennom å tilknytte et eksisterende domene eller opprette det gjennom Shopify.
 • Enkel oppstart: Siden Shopify er så utrolig enkelt å sette opp, passer plattformen utmerket for deg som ønsker å drive med dropshipping. Plattformen er intuitiv og har en rekke funksjoner som sørger for at du kommer raskt i gang med å selge.
 • Både digitalt og fysisk salg: Shopify tilbyr sine brukere å selge varer og tjenester digitalt eller fysisk. På denne måten kan du øke dine salg ved å delta på blant annet markeder og eventer.

Videre lister vi noen ulemper med Shopify :

 • Begrensede skjema: Mulighetene for å opprette kontaktskjema er nokså simple og kunne gjerne vært mulig å tilpasse bedre. Dette kan dog løses ved å kode egne skjema eller koble til andre apper.
 • Ulike bildeformat: Produktbilder som lastes opp via Shopify vil ikke automatisk bli beskjært i et standard-format. Selv om dette kan være litt upraktisk, er en god regel å alltid beskjære bildene dine i samme format før du laster de opp slik at du gir potensielle kunder et rent og profesjonelt inntrykk av nettbutikken din.
 • Få gratis maler: Shopify tilbyr kun 10 gratis maler for design på nettbutikker, så dersom du ønsker andre maler må du betale ekstra for å få tilgang til disse, eller kode et eget design.
 • Transaksjonskostnader: For hvert salg du gjør gjennom plattformen tar Shopify en prosentdel av salgssummen som transaksjonskostnad. Dette er noe man bør være obs på i forkant, slik at man ikke plutselig går på en smell.

Shopify priser

Det tilbys ulike priser for Shopify basert på hvilket behov du har. De vanligste pakkene er Basic, Shopify og Advanced. Basic koster $29 per måned og passer for nye nettbutikker som sjeldent selger i fysiske lokasjoner. For voksende bedrifter som selger i både nettbutikker og fysiske butikker anbefales pakken Shopify til $79 per måned. Videre kan pakken Advanced til $299 per måned være et godt alternativ til virksomheter som skalerer og krever mer detaljerte rapporteringsfunksjoner.

Denne platformen tilbyr også en pakke for nybegynnere som ikke er fult så etablerte enda, hvor man kan selge uten en nettside og kun via sosiale plattformer. Denne pakken heter Starters og koster kun $5 i måneden. Større virksomheter kan skaffe seg Shopify Plus fra $2000 og oppover per måned. Et godt tips er å benytte seg av Shopify sin 14-dagers gratis periode for å teste hvilken pakke som vil fungere best for deg.

Wix Norge

Wix norge

Du har sikkert hørt om Wix før, som er mest kjent for sin enkle nettsidebygger og har blitt svært populært blant mindre virksomheter. Wix har også kommet med en netthandelsplatform lignende Shopify, men denne tjenesten har ikke oppnådd like stor suksess som nettsidebyggeren til Wix. Likevel har de lykkes med å overføre de brukervennlige funksjonene fra nettsidebyggerplatformen sin, som er et stort pluss. I likhet med Shopify er Wix eCommerce intuitivt og enkelt å komme i gang med, men tjenesten er ikke like kraftfull som konkurrenten. La oss se på noen fordeler og ulemper ved Wix sin dropshipping platform, samt hvilke priser som tilbys.

Fordeler og ulemper med Wix Norge

 • Ingen transaksjonskostnad: I motsetning til Shopify krever ikke Wix noen form for transaksjonskostnad for salgene dine, slik at du beholder hele fortjenesten selv.
 • Gode priser: Wix har noen av de mest rimelige rimelige prisene sammenlignet med andre platformer i samme kategori og gir mye verdi for pengene.
 • Både digitalt og fysisk salg: Wix tilbyr også støtte for fysisk salg i tillegg til digitalt salg.
 • Stort utvalg apper: Du kan koble til en rekke apper for å få flere funksjoner til nettbutikken din. Appene er ikke kun relatert til netthandel, så her kan man bruke ulike apper for å optimalisere nettstedet i sin helhet.
 • Shipping-kalkulator: Shipping-kalkulatoren til Wix hjelper deg å planlegge leveringskostnader i sanntid og kan være et nyttig verktøy.

Ulemper ved Wix Norge sin platform:

 • Lastehastighet: Wix-brukere har i noen tilfeller opplevd problemer med begrenset lastehastighet.
 • Færre funksjoner: Sammenlignet med andre plattformer for e-handel har Wix færre funksjoner og verktøy tilgjengelig for sine brukere.
 • Begrensede tilpasningsmuligheter: Wix har også noe dårligere tilpasningsmuligheter enn andre plattformer.

Wix priser

Wix Norge har tre ulike standard prispakker for sin e-handel tjeneste; Business Basic, Business Unlimited og Business VIP. Business Basic er den billigste pakken og koster $27 per måned. Denne planen passer for nye virksomheter som ikke trenger alle funksjonene enda. For bedrifter med større salgsvolum tilbys Business Unlimited for $32 per måned. Dette er også den pakken som er anbefalt for dropshippere. Den dyreste pakken, Business VIP, koster $59 og skal inneholde det meste du trenger av funksjoner dersom nettbutikken vokser relativt raskt og har et nokså høyt salgsvolum. I tillegg har man mulighet til å velge en såkalt «Enterprise»-pakke, som skal dekke enda flere behov. Denne pakken koster fra $500 i måneden. Alle prisene oppgitt her er avhengig at du velger å betale årlig, da prisene er noe høyere dersom du ønsker å betale på månedlig basis.

BigCommerce norge

BigCommerce Norge

En annen stor tilbyder av dropshipping platforms er BigCommerce. Som navnet tilsier er denne plattformen designet for raskt voksende og store virksomheter, og er dermed ikke den beste for nybegynnere. Følgelig ligger prisnivået litt høyere enn for andre plattformer. Til tross for dette må du ikke la deg skremme – om du ser for deg å skape en sterkt voksende netthandelsvirksomhet og har et godt potensial for å klare det vil du kunne komme langt med BigCommerce. Her får du funksjoner til alt fra å opprette nettbutikken din til markedsføring og søkemotor optimalisering.

Fordeler og ulemper med BigCommerce

 • Mange salgsverktøy: For å holde på store virksomheter, trenger plattformen naturligvis et bredt utvalg av gode salgsverktøy. Dette lykkes BigCommerce med da tjenesten har flere salgsverktøy enn noen av konkurrentene.
 • Gode integreringer: BigCommerce integrerer bra med markedsplasser som eBay og Etsy, samt sosiale kanaler som Instagram. Dermed kan man selge i flere kanaler og øke sjansen for vekst.ne.
 • Avanserte SEO funksjoner: Plattformen er kjent for å være svært god på organisk søkemotor optimalisering, noe som er en stor fordel for bedrifter som ønsker å vokse.

Ulemper med BigCommerce:

 • Mindre brukervennlig: I motsetning til Shopify og Wix er BigCommerce mer komplisert å komme i gang med og ikke like intuitivt å sette opp. Det krever gjerne litt mer tid å bygge nettbutikker, så dette er ikke en plattform for deg som ønsker å starte opp en nettbutikk i rekordfart.
 • Urettferdig prismodell: Da prismodellen er basert på omsetningen til nettbutikkene, kan det sees på som en litt urettferdig og feilaktig prising for bedrifter som ikke har så høye marginer på inntjeningen sin. Det vil derfor være svært dyrt for disse bedriftene å bruke BigCommerce.
 • Få designtilpasninger: Det tilbys litt færre muligheter for å tilpasse designet for nettbutikken din, men det ryktes at dette er noe som kommer til å forbedres snart.

BigCommerce priser

BigCommerce har en litt annen prisstrategi enn Shopify og Wix eCommerce, da prisen du betaler avhenger av omsetningen til nettbutikken din. Dersom omsetningen din ligger på mellom $0 og $50 000 årlig, vil du være i Standard kategorien og betale $29.95 per måned. Selger du for mellom $50 000 og $180 000 vil du være i Plus kategorien og betale $79.95. Videre koster det deg $299.95 i måneden dersom du de siste 12 månedene har omsatt for mellom $180 000 og $400 000. Dette er pakken som kalles Pro. Omsetter du for mer enn $400 000 i løpet av 12 måneder må du ha Enterprise pakken som har en tilpasset pris (over $299.95 per måned).

WooCommerce norge

WooCommerce norge

WooCommerce er laget for små og store virksomheter som bruker WordPress sin nettsidebygger. Platformen fungerer som en tilleggstjeneste for WordPress og har over 39 millioner nedlastninger. Med en åpen kildekode får du fullt eierskap til innholdet i nettbutikken din samt all data, noe som skiller den fra andre plattformer som Shopify, Wix eCommerce og BigCommerce. Hovedfokuset til WooCommerce er å kunne tilby en balanse mellom godt innhold og attraktive nettbutikker.

Fordeler og ulemper med WooCommerce

 • Flere avanserte funksjoner: Du får tilgang til en rekke avanserte funksjoner og tilleggstjenester som kan bidra til å gjøre nettbutikken din enda mer kraftfull.
 • Stor grad av kontroll: Med WooCommerce får du beholde alt innholdet og dataene dine selv.
 • Egen betalingsløsning: WooCommerce har en egen betalingsløsning som lar kunder betale direkte i nettbutikken din uten å gå via en ekstern betalingstjeneste. Merk at denne funksjonen kun er tilgjengelig i noen utvalgte land per dags dato, men stadig flere land kommer til å få tilgang fremover.
 • Stort utvalg av design: Det er et stort utvalg av gratis designmaler, og med flere tusen valgmuligheter kan du finne det beste utseendet til din nettbutikk.

WooCommerce har også noen ulemper:

 • Overveldende for nybegynnere: Med så mange muligheter kan det bli overveldende for nybegynnere å vite hvor de skal starte. I tillegg bør brukerne ha en viss grad av teknisk forståelse, da plattformen ikke er fullt så intuitiv.
 • Dyre tilleggstjenester: Mange av tilleggstjenestene man får gjennom ulike apper kan være nokså stive i pris, og det er lurt å gjøre litt research på dette for å unngå å gå på en smell.
 • Vedlikehold og oppgraderinger: På grunn av at WooCommerce er «self-hosted» må du selv sørge for å gjøre vedlikehold og oppgraderinger.
 • Begrenset kundestøtte: Et ofte rapportert problem brukere av WooCommerce har, er at de ikke får god nok støtte når de møter på utfordringer med plattformen.

WooCommerce priser

Selv om både WordPress og WooCommerce i utgangspunktet er gratis å bruke, lønner det seg å betale for å få tilgang til grunnleggende funksjoner som domene, designmaler og kundestøtte. De ulike prispakkene til WooCommerce er Starter, Plus og Pro. Med Starter får du opp til 100 GB lagringsplass for $13.99 per måned. I Plus-pakken til $17.99 får du ubegrenset lagringsplass, mens i Pro-pakken er det i tillegg en avansert reserveløsning inkludert for $31.99 per måned. I alle disse pakkene er domene og email lagt til.

Prøv WooCommerce Gratis

Kort oppsummert

Dersom du er interessert i å starte med en av dropshipping platforms, vil nok Shopify være det beste alternativet for deg. Platformen gir virksomheten din god mulighet til å vokse med sine fleksible og intuitive løsninger. Her har du rett og slett alt du trenger for å komme i gang, og det vil ikke kreve mye tid eller forkunnskaper.

Har du nettopp startet en liten nettbutikk, vil Wix eCommerce være et godt alternativ. Da får du de viktigste funksjonene til en rimelig pris, samtidig som du enkelt kan lage en god nettbutikk som ser profesjonell ut. På grunn av en del manglende funksjoner, vil vi ikke anbefale Wix sin plattform til større bedrifter som krever litt mer.

For virkelig store bedrifter eller raskt voksende bedrifter, er BigCommerce desidert det beste valget. Med alle tenkelige salgsfunksjoner, integrasjoner og avansert SEO kan du være trygg på at BigCommerce vil dekke dine behov. WooCommerce kan også være et godt alternativ for mange, men denne platformen krever litt bredere tekniske kunnskaper.

Om du trenger mer informasjon og vil mestre dropshipping temaer bør du sjekke ut en av våre E-commerce kurs. Vi stoler på at den beste investeringen du kan gjøre er i din egen kunnskap.

 

Offisiell Community

Har du Spørsmål eller trenger hjelp? Bli med i vår nye Facebook-gruppe!

Du kan gjerne poste spørsmål relatert til dropshipping og online markedsføring, vi svarer gratis!

Similar Posts