Wish i Norge – Hva kan plattformen lære deg

wish norge

Wish.com ble grunnlagt i 2011 av tidligere Google- og Yahoo-ansatte og har raskt blitt en populær markedsplass for nordmenn på jakt etter rimelige produkter.

Wish tilbyr et bredt spekter av varer fra Kina og opererer som et «kjøpesenter på nett».

I denne guiden skal vi dykke dypere inn i fordelene og utfordringene ved å bruke Wish i Norge. Vi vil også undersøke plattformens forhold til dropshipping og hva vi kan trekke av innsikt fra den.

Hvordan fungerer Wish?

Når du besøker Wish-nettstedet eller bruker appen, vil du raskt oppdage at du må opprette en konto for å begynne å utforske produktene. Dette innebærer registrering med din e-postadresse, navn og passord.

Du må også oppgi fødselsdato og kjønn for å hjelpe Wish-algoritmen med å tilpasse produktanbefalinger basert på dine preferanser. Algoritmen bruker informasjon om tidligere kjøp og produktinteresse for å finne varer som passer for deg.

Hjemmesiden viser de nyeste produktene, men du kan enkelt begrense søket etter kategori eller produkttype. Når du klikker på et produkt, vises detaljer som beskrivelse, bilder, pris og leveringsinformasjon. Du kan også se tidligere anmeldelser av produktet og selgeren, samt relaterte produkter.

Hvorfor skriver vi om Wish?

Selv om Wish ikke direkte er en dropshipping-leverandør for nettbutikker, representerer den en verdifull ressurs for produktanalyse og testing for din fremtidige butikk.

På Wish kan du enkelt navigere til kundeanmeldelser under hvert produkt og identifisere de mest etterspurte varene.

Er Wish en dropshipping Butikk

Svaret er både ja og nei. Wish er en e-commerce som tillater dropshipping. Wish kobler millioner av kjøpere og selgere globalt.

Selv om produktene vises på Wish, kommer de ikke direkte fra Wish selv, men fra et stort antall selgere. Dette betyr at mange selgere bruker dropshipping-modellen, hvor de lister produkter på Wish, og når en kunde bestiller, skaffer selgeren produktet fra en leverandør som deretter sender det direkte til kunden.

Wish skiller seg ut ved å fokusere på rimelige varer og har en sterk tilstedeværelse på sosiale medier, spesielt Facebook.

Hva tilbyr Wish?

wish i norge

Wish tilbyr et bredt utvalg av produkter, fra gadgets til mote og alt imellom. De har spesialisert seg på rimelig elektronikk og gadgets produsert i Asia, inkludert smartklokker som ligner på Apple Watch, Bluetooth-ørepropper, actionkameraer og mye mer.

Prisene er ofte langt lavere enn hva du ville forvente å betale for tilsvarende produkter i Norge.

Siden Wish fungerer som en markedsplass for ulike selgere, vil hver oppføring ha sine egne fraktkostnader. Imidlertid tilbyr de ofte gratis frakt som en del av kampanjene.

fordeler med Wish:

  • Stort produktspekter: Wish tilbyr et bredt utvalg av varer, fra elektronikk til mote og mye annet.
  • Lave priser: Prisene på Wish er ofte mye lavere enn hva man ville forvente å betale for tilsvarende produkter i Norge.
  • Tilpassede anbefalinger: Wish-algoritmen tilpasser produktanbefalinger basert på brukerens preferanser.
  • Anmeldelser og produktinformasjon: Man kan se tidligere anmeldelser av produktet og selgeren, samt få detaljert informasjon om hvert produkt.
  • 30-dagers tilbakebetalingsgaranti: Hvis man er misfornøyd med et produkt, tilbyr Wish en tilbakebetalingsgaranti.
  • Kampanjer med gratis frakt: Wish tilbyr ofte gratis frakt som en del av deres kampanjer.

ulemper med Wish :

  • Lange frakttider: På grunn av de lave prisene kan frakttiden være lengre enn ved kjøp fra andre nettsteder.
  • Variabel produktkvalitet: Noen produkter kan være av lavere kvalitet.
  • Etiske bekymringer: Noen produkter kan være produsert under tvilsomme forhold, inkludert barnearbeid og dårlige arbeidsforhold.

Anmeldelser og Klager om Wish i Norge

Anmeldelser av Wish varierer, og det er viktig å merke seg at erfaringene kan være blandet. Noen forbrukere har hatt positive opplevelser med rimelige produkter, mens andre har støtt på utfordringer. De vanligste klager inkluderer lange frakttider og lav produktkvalitet.

Heldigvis tilbyr Wish en 30-dagers tilbakebetalingsgaranti for produkter. Hvis du er misfornøyd med et kjøp, kan du kontakte kundeservice og få pengene tilbake.

Er det trygt å handle på Wish i Norge?

Å handle på Wish i Norge er generelt trygt, men det er viktig å være oppmerksom på noen aspekter. Prisene er lave, men det kan resultere i lengre frakttider. Produktkvaliteten kan variere, så det er viktig å lese anmeldelser og gjøre research før du handler.

Etisk Bekymring: Produksjon og Arbeidsforhold

En bekymring knyttet til produkter fra Kina er deres påvirkning på arbeidsforhold og etisk produksjon. Noen produkter kan ha blitt produsert under tvilsomme forhold, inkludert barnearbeid. Som forbruker er det viktig å være oppmerksom på disse utfordringene.

Hvorfor Wish kanskje ikke er førstevalget for lojale norske kunder

Wish er ikke nødvendigvis plattformen for langvarige lojale kunder, spesielt for nordmenn. Årsaken er todelt: lange leveringstider og varierende produktkvalitet.

Nordmenn setter pris på kvalitet, og selv om de kan bli fristet til å kjøpe rimelige produkter en gang, vil de sannsynligvis ikke gjenta kjøpet hvis kvaliteten ikke lever opp til forventningene. Dette betyr imidlertid ikke at man bør overse produkter på Wish.

Tvert imot, det gir en mulighet for nettbutikkeiere å undersøke disse produktene, finne høykvalitetsalternativer og tilby dem i sin egen nettbutikk for å tiltrekke seg og beholde lojale kunder.

Konklusjon

Handel med Wish i Norge kan være en måte å finne rimelige produkter, men det krever forsiktighet. Forbrukere bør være klar over lange frakttider, variabel produktkvalitet og etiske bekymringer.

På en annen side anbefaler vi ikke å bruke dem for din dropshipping da kvaliteten ikke møter norske standarden.

Men ved å gjøre grundig research og bruke tips vi har delt i denne guiden kan du dra nytte av Wish plattformer for din fordel.

Andre Alternativer

Hvis du vurderer alternative plattformer for rimelig shopping, kan du også utforske tjenester som AliExpress, Amazon, Etsy eller eBay.

Offisiell Community

Har du Spørsmål eller trenger hjelp? Bli med i vår nye Facebook-gruppe!

Du kan gjerne poste spørsmål relatert til dropshipping og online markedsføring, vi svarer gratis!

Similar Posts