Etsy Norge – Selg Unike Varer via Etsy Shop

etsy norge

Ønsker du å benytte tiden din mer produktivt? Hva med å starte din egen Etsy-nettbutikk? Oppstarten er enkel, og du kan tilby alt fra håndlagde smykker til klær med eget design eller vintageprodukter. Alt integreres enkelt og direkte via din Etsy shop.

Det gir en tilfredsstillende følelse å vite at du har skapt noe unikt som folk ønsker å kjøpe.

La oss begynne på veien mot din egen Etsy-butikk i dag – vi vil veilede deg gjennom prosessen!

Hva er Etsy og hva brukes det til?

Etsy er en nettbasert markedsplass for kjøp og salg av håndlagde, vintage og unike varer. Nettsiden ble lansert i 2005 og har siden vokst til å bli en av de største markedsplassene for kreative varer. Brukere kan kjøpe varer fra en rekke kategorier, inkludert klær, smykker, hjemmeinnredning og mer. Det er også en populær plattform for småbedrifter og uavhengige skapere å selge sine produkter.

Den enkle regelen er, har du noe unikt? Selg det på Etsy!

Det de fokuserer seg mest på er unikheten av varer. Det skiller seg mye fra dropshipping i norge modellen men begge kan gi deg en fin fortjeneste og vi forklarer hvordan lengre i artikkelen.

Hvem kan selge på etsy Norge?

Alle kan selge på Etsy, så lenge varene de selger er lovlige og ikke bryter med Etsy-reglene. Det er mange forskjellige typer varer som kan selges på Etsy, inkludert håndlagde varer, vintage varer (som er minst 20 år gamle), og unike eller personlige varer.

Selgere må registrere seg for en Etsy-konto og sette opp en butikk, og deretter kan de legge ut varene sine til salgs på nettstedet. Etsy tar en provisjon av salget og også krever at selgere betaler for annonsering og betalingstjenester.

Du kan koble til mange Print on demand butikker direkte til Etsy da de regnes som unike.

Alt i alt er det ikke store gebyrer vi prater om. Egentlig så trenger du ikke betaler noen ting. Det er kunden som betaler. Du velger hvor mye varene dine koster og hvor mye fortjeneste du ønsker å beholde.

hvordan tjene penger på etsy

Det finnes flere måter å tjene penger med Etsy, under finner du en liste av tjenester som kan gi deg en fortjeneste via Etsy i Norge:

 • Selge varer: Det mest åpenbare er å selge varer på Etsy. Dette kan være håndlagde, vintage eller unike produkter i en rekke kategorier, fra klær og smykker til hjemmeinnredning og kunstverk.
 • Bruke annonser: Du kan bruke Etsy-annonser for å øke synligheten til produktene dine for potensielle kunder. Dette kan bidra til å øke salget og generere inntekter.
 • Tilby personlige tjenester: Noen selgere tilbyr personlige tjenester som grafisk design, håndverk, eller andre kreative tjenester i tillegg til å selge varer.
 • Samarbeide med andre selgere: Du kan samarbeide med andre selgere for å lage og selge produkter i fellesskap, eller du kan tilby å skrive produktbeskrivelser eller ta bilder for andre selgere.
 • Utnytt markedsføring: Markedsføring er viktig for å nå kunder og øke salget, så det å utnytte sosiale medier, blogger eller andre markedsføringskanaler kan hjelpe deg å øke inntektene dine.
 • Utnytt dropshipping: Du kan også samarbeide med dropshipping leverandører og selge deres produkter på etsy, dette kan spare deg for lagerkostnader og gir deg mulighet å tilby et bredere produktutvalg.

Det er viktig å huske på at det kan ta tid å bygge opp en vellykket Etsy-butikk, og det krever hardt arbeid og dedikasjon for å se resultater. Men med litt tid og innsats kan det være en god måte å tjene ekstra penger eller starte en kreativ bedrift.

Beste kurset for å lære Etsy

etsy kurs

Å dykke inn i verdenen av Etsy kan være en utfordrende, men utrolig givende opplevelse. Hvis du er som meg og leter etter den beste måten å navigere og lykkes på denne spennende plattformen, vil jeg personlig anbefale å sjekke ut Skillshare. På Skillshare finner du kurs som er skreddersydd for Etsy-selgere, med realistiske og praktiske råd fra instruktører som har vært i dine sko. De deler sine erfaringer og hemmeligheter for suksess, noe som er uvurderlig.

Enten det gjelder å forstå Etsy’s SEO, effektiv butikkstyring, eller kreative markedsføringsteknikker, dekker Skillshare det hele. I tillegg tilbyr plattformen en flott balanse mellom fleksibilitet og struktur, slik at du kan lære i ditt eget tempo uten å føle deg overveldet.

Akkurat nå har Skillshare en spesiell kampanje som tilbyr 7 dager gratis. Det er en flott mulighet til å prøve ut noen av de beste Etsy-kursene uten kostnad. Du kan starte din læringsreise i dag ved å følge denne linken og se selv hvor verdifullt Skillshare kan være for din Etsy-forretning. Tro meg, det er verdt et forsøk!

sømløs produktintegrering i din Etsy butikk

Det mest populære måten folk utnytter Etsy på er integrasjonen med Print-on-demand (POD) leverandører. Det er selskaper som produserer og sender varer til kunder direkte etter de har bestilt dem via din Etsy Shop. Dette kan være en god måte å begynne å selge varer på Etsy på. Disse platformene lar deg lage unike design uten å måtte investere en eneste krone eller ha lagerplass.

Her er noen trinn for å samarbeide med POD-leverandører og selge varene dine på Etsy:

 • Finne POD-leverandører: Det finnes mange forskjellige POD-leverandører der ute, så det er viktig å finne en som passer for dine produkter og forretningsbehov. Noen populære POD-leverandører for klær og tekstiler er Printful, Teelaunch, Redbubble.
 • Opprett en konto hos leverandøren: Etter at du har funnet en leverandør du vil samarbeide med, må du opprette en konto med dem. Dette vil normalt innebære å gi informasjon som navn, e-postadresse og betalingsinformasjon.
 • Design eller velg produktene dine: Leverandørene har ofte et bredt utvalg av produkter du kan velge mellom, og du kan også legge til dine egne design eller motiver på produktene.
 • Opprett produktene i din Etsy-butikk: Når du har valgt produktene og designene dine, kan publisere dem i din Etsy-butikk. Du kan legge til bilder, beskrivelser, og priser for produktene dine, og koble dem til POD-leverandørens nettsted for å sikre at bestillingene blir sendt direkte til kundene.
 • Markedsfør og selg produktene dine: Når produktene dine er tilgjengelige i din Etsy-butikk, kan du begynne å markedsføre og selge dem til kunder. Dette kan inkludere å bruke Etsy-annonser, ppc, sosiale medier, eller andre markedsføringsverktøy for å nå potensielle kunder.

Vær oppmerksom på at hver POD leverandør har sine egne vilkår og betingelser så det er viktig å lese dette før du begynner å samarbeide med dem.

Hvordan selge ting på Etsy?

Under har vi samlet en enkel step by step instruksjon på hvordan du registrerer en konto for å starte å selge ting på Etsy Norge.

selge pa etsy
 1. Gå til Etsy.com og klikk på «Sell on Etsy» knappen.
 2. Fyll ut informasjonen som kreves for å opprette en selgerkonto, inkludert navn, e-postadresse og passord.
 3. Bekreft e-postadressen din ved å klikke på lenken i e-posten du mottar fra Etsy.
 4. Velg et unikt butikknavn og fullfør oppsettet av butikken din. Dette kan inkludere å legge til en butikkbio, betalingsmåter og fraktinformasjon.
 5. Legg til varene dine ved å legge til bilder, beskrivelser og priser.
 6. Aktiver butikken din og begynne å selge varene dine på Etsy.
 7. Du kan også importere produktene dine via eksterne plattformene eller CSV-filene dine.

Så er du igang! Vi har testet det selv og kan bekrefte at alt kan gjøres på under 5 minutter, sammen med design av produktet of integrering tok det oss mindre enn 15 minutter totalt.

Kan du selge Aliexpress produkter på Etsy?

Ettersom du kan lage din egen Etsy butikk hvor du kan selge hva du ønsker, er det mange som ser på det som en dropshipping butikk.  Men det skiller seg mye ut fra rene dropshipping sider.

Etsy krever at produktene som selges på plattformen er unike, håndlaget eller vintage. Så det er ikke anbefalt å selge AliExpress-produkter på Etsy, da dette kan bryte med Etsy-reglene for originalitet og rettigheter.

AliExpress i Norge er en nettbasert markedsplass som selger masseproduserte produkter fra leverandører fra hele verden, som ikke oppfyller kravene til unike eller håndlagde produkter.

Selv om det kan være fristende å selge masseproduserte produkter som er billige på Etsy for å øke inntektene, kan dette føre til at butikken din blir stengt og kan føre til økonomiske tap. Det er også viktig å være oppmerksom på at mange av produktene på AliExpress kan være kopier eller piratkopier av varemerker, noe som kan føre til juridiske problemer.

Det er viktig å sørge for at produktene du selger på Etsy er lovlige og ikke bryter med plattformens retningslinjer. Det kan være verdt å vurdere å samarbeide med POD-leverandører som vi nevnte tidligere eller å lage dine egne unike produkter for å selge på Etsy Norge.

kostnadene knyttet til salg av varer til Norge fra Etsy nettbutikk

Det finnes flere kostnader som kan være knyttet til salg av varer til Norge fra en Etsy-butikk. Det er også vikrig å påpeke at disse kostandene er vel forklart på produktsiden. Du ser med engang hvor mye koster frakten til hvilket som helst land du velger.

Under har vi samlet flere av de vanlige kostnadene:

Frakt: Kostnadene for å sende varene til kundene i Norge kan variere avhengig av vekt, størrelse og fraktmetode. Selgere kan velge å inkludere fraktkostnadene i prisen på produktet eller la kunden betale for frakt separat.

Toll og avgifter: Når varene kommer til Norge kan det være nødvendig å betale toll og avgifter. Dette kan variere avhengig av produkttype og verdi, og kan være høyere for varer som importeres fra land utenfor EU. Selgere bør undersøke hva som gjelder for sine produkter for å unngå overraskelser.

Valutakostnader: Hvis du selger varer til Norge fra et annet land kan det være kostnader knyttet til valutakurser. Det kan være lurt å undersøke valutakursene og kostnadene for å konvertere valuta før du setter prisen på produktene.

Transaksjonskostnader: Det kan være transaksjonskostnader for å akseptere betalinger fra kunder i Norge, som kredittkortgebyrer eller valutakonverteringskostnader.

Etsy-kostnader: Etsy tar også en provisjon av hvert salg, i tillegg til kostnader for annonsering og betalingstjenester. Selgere bør være klar over disse kostnadene og ta dem i betraktning når de setter prisen på produktene sine.

Det er viktig å huske på at disse kostnadene kan variere avhengig av produkttype, fraktmetode og annet, så selgere bør undersøke dette nøye for å kunne tilby konkurransedyktige priser og forutsi eventuelle kostnader knyttet til salg til Norge.

Etsy Erfaring

Erfaringene med å selge på Etsy varierer fra person til person og avhenger av flere faktorer, som produkttype, markedsføring og kundeservice. Generelt sett, har mange selgere positive erfaringer med å selge på Etsy, da det gir dem muligheten til å starte en kreativ bedrift og tjene penger på det de elsker å gjøre.

Vår personlig erfaring er veldig god med Etsy. Når det kommer til salg til Etsy Norge så må du være klar over overnevnte kostnader som kan påløpe men det gode her er at du selger til hele verden! Hvis du lager noe virkelig unikt og markedsfører det godt på sosiale medier kan det være nok å nå store fortjenestemarginer.

Etsy har en stor brukerbase og gir selgerne mulighet til å nå et stort publikum med produktene sine. Plattformen gir også verktøy for markedsføring, som annonser og SEO, som kan hjelpe selgerne å øke synligheten av produktene sine og øke salget.

Noen selgere har rapportert om konkurranse fra selgere som selger lignende produkter til lavere priser, noe som kan gjøre det vanskeligere å skille seg ut og øke salget. Det er også rapportert om at Etsy kan ta en høy provisjon på hvert salg, noe som kan redusere fortjenesten for selgerne.

Men husk at hvis du ser en stor konkurranse kan du alltid endre prisene selv også.

Til tross for noen utfordringer, fortsetter mange selgere å ha positive erfaringer med å selge på Etsy. Det kan være lurt å sette opp en god markedsføring og kundeservice som kan hjelpe deg å skille deg ut og øke salget.

Konklusjon

Etsy Norge er en fantastisk plattform for å kjøpe og selge unike varer på nett. Det er et utmerket sted å drive med salg online om du ikke vet hvordan starte en nettbutikk eller hvordan lage nettsider. Du kan nå både lokale og internasjonale kunder med et enkelt design. I tillegg så er det en trygg og sikker plattform for både selgere og kjøpere med oppsett som skjer på kun et par minutter.

Det finnes mange muligheter for produktintegrering fra andre leverandører og det finnes en grei fortjenestemulighet. Fra vår Etsy erfaring kan vi trygt si at det er fin side hustle som gjør det mulig å starte raskt uten noe investeringer. Du kan lage noe unikt og ha det liggende der uten noe mye jobb. Vi anbefaler deg å teste og se hva du tenker selv.

Det er gratis å registrere seg som selger på Etsy og å opprette en butikk. Men det er noen kostnader forbundet med å bruke tjenesten. Selgere må betale for å liste varer og for å ta betalt, samt eventuelle transaksjonsgebyrer. Selgere vil også måtte betale for annonser og tilleggstjenester hvis de ønsker å bruke dem. Kjøpere vil ikke betale noen avgifter for å bruke Etsy, bortsett fra prisen på varene de kjøper.

Å liste en vare på Etsy koster $0.20 USD og varen vil være tilgjengelig for kjøpere i 4 måneder. Når en vare selges, vil Etsy ta en provisjon på 5% av salgsprisen pluss $0.30 USD i transaksjonsgebyr. Det betyr at for hver vare du selger på Etsy, vil du betale $0.20 USD for å liste den og 5% + $0.30 i provisjon på salgsprisen. Det kan variere noe i forskjellige land og valuta.

Hvis du faktisk tenker at hele oppsettet skjer på kun et par minutter. Og du betaler kun når en vare er solgt. Er dette en veldig grei modell uansett provisjon. De viser varene dine til tusenvis av folk og gir deg verktøy som hjelper deg å markedsføre deg både lokalt og internasjonalt.

Selgere som ønsker å selge produkter til kunder i Norge, må registrere seg for moms i hvert land de ønsker å selge til og rapportere moms til skattemyndighetene i hvert land. Du kan enkelt legge til ditt VAT nummer i din Etsy nettbutikk og få en sømløs

Offisiell Community

Har du Spørsmål eller trenger hjelp? Bli med i vår nye Facebook-gruppe!

Du kan gjerne poste spørsmål relatert til dropshipping og online markedsføring, vi svarer gratis!

Similar Posts